4 x Rusland

På vores rute, bevæger vi os i dette land fire gange. Både på vej afsted, hvor vi rejser helt oppe nord på og kryber kun lige rundt langs vandkanten af østersøen.

På vej hjem fra Mongoliet køre vi fra grænsen ved Ulaanbaishint Check Point og gennem Russland igen til ca 1000 km til Kazakhstan, ligesom vi kommer til at køre ca. 650 km fra Georgien til Ukraine i Rusland.

Vi kommer til at bevæge os Ca. 9650 km i Rusland ad flere omgange.

Vi glæder os til at se Ruslands mange forskellige byer og egne helt fra nord / vest og gennem alle de 6 byer som har været hovedstæder gennem tiden .

Rusland er for os noget ukendt og virkelig spændene.

Vi skal se flotte bygninger, kulturskatte, uovertruffen natur, og hvordan befolkningen lever.

Vi vil besøge fabrikken der laver Ural motorcyklen i Irbit og forhåbenlig prøve en tur eller to, både med og uden sidevogn – Det vil vi se meget frem til.

Ligesom vi vil glæde os til at se og skyde med Kalashnikov gevær på “Firearms Museum of the Mikhail Kalashnikov” 

Vi skal køre gennem verdens største land langs dele af den berømte transsibiriske jernbane og sove ved breden af en af verdens største ferskvandssøer – Lake Baikal.

På vores tur skal vi køre igennem Frankfri på fyn i Danmark og Tomsk i Rusland og det skal vi bare fordi vi kan.

Vi ser også frem til maden i Rusland. Vi ved godt at den adskiller sig markant fra den vi er vant til, men det er jo også en af grundene til vi rejser – at komme væk fra noget af det vi er “vant til” og ud at opleve noget andet – Så kom an med noget rødbedesuppe (Borsjtj) eller Shashlik.

Vi kommer også til at kunne stå med et ben i europa og det andet ben i asien vi krydser kontinentet og det sker også i Rusland, Der bliver mange oplevelser i dette store land.

Hvis der er nogen derude der kender noget eller nogen vi bare SKAL se i Rusland omkring vores rute, er I MEGET velkomne til at byde ind, skriv, kommentere, ring. Vi er meget modtagelige for foreslag til oplevelser I vil dele med os, og hvem ved måske vil andre føle sig inspirerede af netop dit foreslag. 

Følg siden her – Vi fylder oplevelser på, som vi får undervejs i Polen, både artikler og billeder til galleriet.

Vi glæder os også! til Litauen, Mongoliet, kazakhstan, Ukraine – når vi køre ind og ud af Rusland

 • Planlagt afstand Polen: Ca 9650 km
 • Planlagt antal overnatninger i Rusland: 24
 • Befolkning: 144,5 millioner mennesker i Rusland
 • Kendt Mad Fra Rusland: Borsjtj (rødbedesuppe), Bøf stroganoff (Strimler af kød)
 • Ruslands grænse er 20.241 kilometer lang, den næst længste grænse i verden
 • Rusland er det største land i verden - og er cirka 1,8 gange så stort som USA.
 • Rusland deler en grænse med 14 lande, herunder Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Hviderusland, Kina, Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Mongoliet og Nordkorea. Intet andet land har så mange grænser.
 • Der er ni tidszoner i hele Rusland. Rusland er permanent på sommertid.
 • Det højeste punkt er Mount Elbrus og er 5,633 meter over havets overflade. Det er det højeste bjerg i Europa.
 • Lake Baikal indeholder omkring 20% af verdens ferskvand og er den dybeste sø i verden. Ca. 1.700 arter af planter og dyr lever i søen, hvoraf to tredjedele ikke findes andetsteds i verden.
 • Rusland har en meget høj læsefærdighed - hvor 99,7% af befolkningen er i stand til at læse og skrive når de er fyldt 15 år.
 • Moskva er hjemsted for flere milliardærer end nogle andre steder i verden. Det seneste antal er 74 milliardærer i byen.
 • Rusland har 12 aktive vulkaner. Klyuchevskaya Sopka vulkanen i Kamchatka Territory har haft 50 store udbrud i de sidste 270 år.
 • Indtil 2011 blev alt, der indeholdt mindre end 10% alkohol, anset for at være et levnedsmiddel og ikke alkoholisk.
 • Den transsibiriske jernbane forbinder Moskva med det fjerne Rusland. Det er den længste jernbanelinje i verden.
 • Ruslands største museum - Hermitage, også i Skt. Petersborg - er hjemsted for omkring 70 katte, som beskytter museets skatte mod gnavere.
 • Ordet "vodka" stammer fra ordet "voda", hvilket betyder "vand"
 • Moskvas undergrundsbane er måske verdens smukkeste.

Firearms Museum

Firearms Museum of the Mikhail Kalashnikov – Det verdens kendte gevær AK-47 og den mest populære angrebs riffel i hele verden.

Mikhail Kalashnikov har ændret verdens historie ved at opfinde og designe, dette gevær lige omkring 2. verdenskrig og i dag er dette gevær stadig foretrukket af mange.

Vi vil gerne se dette museum og prøve at skyde med forskellige gevær på deres skydebane.  

– verdens historie er mange ting, nogle gange er det formet af en mobiltelefon producent andre gange af måden hvorpå vi prøver at holde ufreden ved grænserne?

Lake Baikal i Rusland

Baikalsøen er verdens største ferskvandssø, 636 km lang og 80 km på det bredeste sted og samtidig den dybest sø med over 1600 meter som det dybeste, til med rummer søen en femtedel af al jordens ferskvand.

Vi vil besøge denne sø og bade i noget af det klareste vand vi kommer til at se på denne tur. Man skulle kunne se bunden af søren på 50 meters dybde – Det bliver så godt, at snorkle lidt rund der.

Bajkalsøen er berømt for en fisk der kaldes omulen, en velsmagende arktisk laksefisk, som fiskerne sætter stor pris på – Dem skal vi smage og forhåbenlig på mange forskellige måder.

Kig med på kortet – hvor Baikalsøen ligger

Ruslands mange særværdigheder

Rusland er verdens største land og derfor betyder det også, at vi kommer til at opleve rigtig meget og alt fra verdens flotteste undergrundsbane, verdens største ferskvandssø, åbne vider over tundra, lange lige veje, krumme bjerge og europas højeste bjerg – Pyyha, vi får travlt.  

Vi håber at møde og komme bare lidt ind på livet af det russiske folk og mærke dem og hvordan livet kan være i deres pragtfulde del af verden. 

Vi håber at I vil støtte op om os undervejs og komme med gode hints om hvor og hvad vi skal se og opleve og måske I kender nogen vi kan overnatte ved – Skriv gerne til os her på siden eller vores facebook

Billeder fra turen i Rusland

Note! Der kommer billeder fra Rusland, men turen starter først i danmark den 04 Juli 2019 og vi regner med at vi er i rusland ca 14 dage efter – men der er langt vej rundt.

Følg os også på vores Blog og på vores Facebook side.